Market Insights

Marktinformatie maandag 29 juli 2024

De Amerikaanse kerninflatie bleef in juni gelijk op 2,6 procent op jaarbasis, conform de verwachtingen van economen. De algemene prijsindex daalde naar 2,5 procent, terwijl inkomens met 0,2 procent en bestedingen met 0,3 procent stegen. Deze cijfers kwamen overeen met de voorspellingen, behalve de inkomensstijging die lager uitviel dan verwacht.

De Russische centrale bank heeft de rente verhoogd van 16,0 naar 18,0 procent vanwege versnelde inflatie die boven de verwachtingen van april ligt. De bank verwacht voor 2024 een inflatie van 6,5 tot 7,0 procent en voorziet voor 2025 een daling naar 4,0 tot 4,5 procent door het strakkere monetaire beleid. De inflatie zou in de jaren daaropvolgend dicht bij 4 procent moeten blijven.

De euro stond vrijdag rond de 1,086 dollar na de publicatie van Amerikaanse kerninflatiecijfers over juni. De valutamarkt is gespannen in aanloop naar het rentebesluit van de Fed deze week, waarbij de voorkeur voor de dollar lijkt te domineren ondanks twijfels over de impact van een mogelijke Trump-presidentschap op de dollar. Deze week worden belangrijke groei- en inflatiecijfers uit de eurozone en rentebesluiten van zowel de Fed als de Bank of Japan verwacht.

De 6M Euribor is gedaald met 3 basispunten naar 3,62% in vergelijking met voorgaande werkdag. De 10Y Swap is gedaald met 2 basispunten naar 2,69% in vergelijking met voorgaande werkdag.

In de bijlage vindt u de marktdata van vandaag op het gebied van onder andere de geld- en de kapitaalmarkt.

This site is registered on wpml.org as a development site.