Market information Monday October 5th 2015

De Amerikaanse arbeidsmarkt is aanzienlijk verslechterd in de maanden augustus en september. De forse tegenvallende banengroei kan opnieuw uitstel van een eventuele rentestap van de FED betekenen. In september kwamen er netto 142.000 banen bij waar gerekend was op 201.000 nieuwe banen. Ook augustus viel tegen, toen kwamen er 136.000 banen bij waar van 173.000 was uitgegaan.

Kredietbeoordelaar Standard & Poor’s heeft de kredietwaardigheid van Spanje voor het eerst in bijna anderhalf jaar tijd verhoogd van BBB naar BBB+ met een stabiel vooruitzicht, meldt Bloomberg vrijdag. Deze verhoging is het gevolg van de hervormingen die Spanje heeft doorgevoerd op de arbeidsmarkt, de toegenomen concurrentie op het gebied van export en de verbeterde financiële omstandigheden voor de economie.

Mario Draghi, president van de Europese Centrale Bank (ECB) ziet de groei in Europa terugkeren. ‘De vooruitgang die wij hebben geboekt in de afgelopen drie jaar om de eurozone te stabiliseren en te versterken is materieel. De groei keert terug. De weg vooruit is duidelijk. En wij zullen niet rusten tot onze monetaire unie is vervolmaakt’, aldus Dragi.

De 6M Euribor is ongewijzigd gebleven op 0,03%. De 10Y Swap is gedaald met 6 bp tot 0,89%.

In the attachment below, today’s market data on money and capital market rates as well as other rates are presented. For more history of these rates or other rates feel free to ask: update@zanders.eu.